Skuespiller Jesper Groth bliver vært for Bodilprisen 2020 på Folketeatret lørdag den 29. februar

Danmarks ældste filmpris, Bodilprisen, bliver i 2020 overrakt lørdag den 29. februar på Folketeatret i København. Her hylder Danske Filmkritikere traditionen tro filmårets dygtigste fra ind- og udland. Årets vært bliver den 30-årige skuespillerkomet Jesper Groth, som bl.a. kendes fra DR-satireserierne Klaphat og Parterapi samt Sygeplejeskolen. Samtidig er Danske Filmkritikere glade for at kunne præsentere Arbejdernes Landsbank som ny hovedsponsor for Bodilprisen, som bl.a. vil uddele Arbejdernes Landsbank Talentprisen til et lovende talent i dansk film.

Med dagens offentliggørelse sættes et begrænset antal billetter til salg til den festlige aften via Billetten.dk, mens de nominerede til landets mest prestigefyldte filmpris bliver offentliggjort fredag den 10. januar.

2020-udgaven af Danmarks ældste filmpris bliver uddelt ved et storslået gallashow på Folketeatret i København. Det sker lørdag den 29. februar, hvor Danske Filmkritikere byder velkommen til en festlig aften. Hvem der potentielt kan få en lidt festligere aften, finder man ud af fredag den 10. januar, hvor årets nominerede bliver offentliggjort.

Hvem, der skal føre gæsterne trygt igennem aftenen, ligger dog allerede fast. Værten for Bodilprisen 2020 bliver nemlig skuespillertalentet Jesper Groth, som mange med garanti vil have grinet af og med i DR-satireserier som Klaphat og Parterapi.

Jesper Groth udtaler:
”Jeg glæder mig helt vildt! Mildt sagt er det meget få, der slapper af i de bløde sæder lige præcis dén aften, så jeg vil prøve at løsne stivheden lidt op. Danmark er et stolt, gammelt filmland, så jeg håber, at jeg også – med et par esser i ærmet – kan få folk til at tænke over, hvad de er en del af og at tabe og vinde med samme sind. Jeg er blot en ælling i andedammen, så jeg ser en gunstig lejlighed til at skræppe op!”

 

Arbejdernes Landsbank bliver ny hovedsponsor

Danske Filmkritikere kan i dag også med stor glæde præsentere Arbejdernes Landsbank som ny hovedsponsor for landets ældste filmpris. Samarbejdet med Arbejdernes Landsbank vil blandt andet indebære, at banken sammen med Danske Filmkritikere vil uddele Arbejdernes Landsbank Talentprisen, som vil gå til et nyt, markant talent, som har gjort sig særligt bemærket inden for det seneste filmår. Modtageren bliver fundet af et udvalg blandt Danske Filmkritikere.

Branding- og kommunikationsdirektør i Arbejdernes Landsbank, Peter Froulund, udtaler:
”Vi har i mange år været en aktiv støtte til dansk film, og vi er rigtig glade for at kunne fortsætte denne gode tradition som ny hovedsponsor for Bodilprisen. Bodilprisen hylder de største film- og skuespilpræstationer, men er også med til at sætte fokus på morgendagens kommende stjerner og talenter. Netop talentudvikling og hyldest af alle dem, der kæmper for at komme frem, er en rød tråd i mange af vores sponsorater og samarbejder, og derfor er vi rigtig stolte over også at være med til at uddele Bodilprisens særlige ’Talentpris’ i år.”

Formand for Danske Filmkritikere, Nanna Frank Rasmussen, glæder sig over at have fået Arbejdernes Landsbank med på holdet:
”Vi er ekstremt glade for at få Arbejdernes Landsbank som hovedsponsor og også som nye legekammerater, når der skal uddeles Bodilpriser, for vi ved, hvor stor pris Arbejdernes Landsbank sætter på dansk film. Det er faktisk svært at forestille sig et bedre match, og vi ser frem til at fejre og hylde filmmediet sammen den 29. februar.”

Billetsalget til Bodilprisen 2020 er åbent nu. Der er et yderst begrænset antal billetter til salg via Billetten.dk. Billetter koster 450 kr. + gebyr.