Her er de nominerede til TV 2 Talentprisen

Lørdag den 25. marts 2023 hylder Danske Filmkritikere traditionen tro årets største filmpræstationer ved Bodilprisen, der afholdes på Folketeatret i København med satiriker Huxi Bach som vært. I dag offentliggøres de nominerede, der skal dyste om Talentprisen, som for første gang overrækkes i samarbejde med TV 2.

 

Talentprisen, som har til formål at anerkende og hylde filmbranchens lovende nye navne, skal igen i år overrækkes ved Bodilprisen 2023. Det er med stor glæde, at Danske Filmkritikere i dag kan løfte sløret for de nominerede til den eftertragtede pris. I dag kan det også offentliggøres, at Talentprisen i år overrækkes i samarbejde og med støtte fra TV 2.

Om det nye samarbejde udtaler fiktionschef for TV 2, Mette Nelund: “For TV 2 er det afgørende at være med til både at udvikle nyt talent og bakke op om talentudviklingen i den danske fiktionsbranche, hvor vi ser nye navne spire frem og pege ind i fremtiden med visionære fortællinger, udtryk og ambitioner. Med TV 2 Talentprisen vil vi gerne være med til at give et stort skulderklap til dem, der har potentiale til at drive fremtidens fiktionsbranche i nye retninger.”

Danske Filmkritikere er ligeledes meget begejstrede og stolte over samarbejdet med TV 2. Nanna Frank Rasmussen, forperson for Danske Filmkritikere, udtaler: “Det er en stor glæde at indlede et samarbejde med TV 2 om Talentprisen. Det skorter ikke på talenter i dansk film, men det er helt afgørende for udviklingen af branchen, at disse nye filmskabere, hvor end de befinder sig i filmprocessen, bliver set og anerkendt og får opbakning til at fortsætte deres kunstneriske udvikling. Det håber vi at kunne bidrage til med Talentprisen.”

 

Stærkt felt af fremadstormende filmtalenter

Mens de nominerede i de øvrige 13 priser allerede er offentliggjort, løftes sløret for de nominerede til TV 2 Talentprisen i dag. De nominerede repræsenterer flere forskellige fagområder og kompetencer inden for filmproduktion og har alle imponeret med flotte præstationer i deres respektive felt i filmåret 2022.

Den unge skuespiller Flora Ofelia Hofmann Lindahl er nomineret for sin hovedrolle i Tea Lindeburgs Du som er i himlen, der også har sikret hende en nominering i kategorien Bedste kvindelige hovedrolle. Instruktør og manuskriptforfatter Christian Bengtson er nomineret for sin anmelderroste spillefilmdebut Krysantemum, som også har bragt nomineringer til skuespillerne Morten Hee Andersen og Henrik Birch ved årets prisuddeling. Cecilie McNair er nomineret for instruktionen og manuskript på sin debutfilm Ønskebarn

Nikoline Løgstrup, der har klippet Gabriel Bier Gislasons romantiske gyser Natten har øjne, er ligeledes blandt de nominerede, ligesom David Bauer, der har imponeret med kameraarbejdet på førnævnte Krysantemum, også er med i kapløbet om prisen.

Modtageren af TV 2 Talentprisen findes af et udvalg blandt Danske Filmkritikere, og vinderen annonceres ved prisuddelingen den 25. marts 2023.

 

De nominerede til TV 2 Talentprisen er…

  • Flora Ofelia Hofmann Lindahl, skuespiller, Du som er i himlen
  • Christian Bengtson, instruktør og manuskript, Krysantemum 
  • Nikoline Løgstrup, klip, Natten har øjne 
  • David Bauer, fotograf, Krysantemum 
  • Cecilie McNair, instruktør, Ønskebarn


Billetter til showet kan købes på her