Skuespiller Mathilde Arcel bliver vært for Bodilprisen 2024

I dag kan Danske Filmkritikere afsløre, at skuespiller Mathilde Arcel bliver vært for Bodilprisen 2024. Mathilde Arcel skal føre gæsterne og de nominerede gennem aftenens 14 prestigefyldte priser, hvor ‘Bastarden’ og ‘Den store stilhed’ er topscorere med hele seks nomineringer hver.

Den 16. marts 2024 uddeles Bodilprisen – Danmarks ældste filmpris – med et stort anlagt gallashow på Folketeatret i København. Danske Filmkritikere byder traditionen tro velkommen til en festlig aften, hvor årets største filmpræstationer hyldes. Det bliver skuespiller Mathilde Arcel, der skal være vært for årets show.

Mathilde Arcel dimitterede fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus i 2020, og siden da har hun foldet sit alsidige talent ud både på lærred, skærm og de skrå brædder. Hun har bl.a. medvirket i tv-serier som Dag & Nat (2022) og Dansegarderoben (2023), men den 27-årige skuespiller fik sit folkelige gennembrud i Nikolaj Lie Kaas’ prisvindende TV 2-serie Agent (2023).

Den nyslåede Bodilvært Mathilde Arcel udtaler:

”Jeg er så stolt over at være blevet spurgt – og så glad for at skulle være vært for Bodilprisen i år! Jeg er både spændt og glæder mig helt utroligt meget til en aften, hvor vi fejrer et eminent filmår og hylder filmkunsten sammen.”

Den fremadstormende skuespiller har cementeret sit talent på teaterscenerne, hvor hun blandt andet har spillet en bærende rolle i den anmelderroste Don Juan (2023) på Det Kongelige Teater og hovedrollen i den Reumert-belønnede opsætning Stolthed og fordom (2022) på Betty Nansen Teatret. I 2021 modtog hun en Reumert Talentpris for forestillingen Nogen er ude at drikke øl på Aveny-T. Snart kan hun se frem til sin første store filmrolle i Mørkeland, som er opfølgeren til den succesrige Kongekabale (2004), der høstede flere Bodilpriser.

Med valget af Mathilde Arcel som vært fortsætter Bodilprisen traditionen med at bringe nye navne frem i rampelyset. Tidligere valg af Bodilværter før deres store folkelige gennembrud tæller blandt andre Ditte & Louise, PLATT-FORM, Jesper Groth og Emma Sehested Høeg.

Forperson for Danske Filmkritikere, Nanna Frank Rasmussen, er begejstret for årets Bodilvært:

“Vi er utroligt glade for, at Mathilde Arcel har takket ja til at være vært til årets Bodilfest, hvor vi hylder filmåret 2023. Hun er en urkraft på scenen og har derudover et stort humoristisk talent, som vi glæder os til at se hende folde ud, når Danske Filmkritikere uddeler Danmarks ældste og mest prestigefulde filmpris.”