Det giver liv – Ellen Hillingsø om at begå fejl på scenen

“Det nu der er, når man går ind foran tæppet, det er det nu, der er – og publikum ved jo ikke, om det er et godt eller et dårligt nu for mig. Så det skal jeg bare holde for mig selv. Jeg skal bare skabe et nu for publikum,” forklarer Ellen Hillingsø i forbindelse med sin værtinderolle til Bodilprisen 2016.

 

Som værtinde skal hun føre både de nominerede, vinderne, publikum i salen og i biografsale landet over gennem den 69. uddeling af Bodilprisen.

“Man har fuld tiltro som publikum til, at det der sker oppe på scenen, det er det, der skal ske.”

“Når man er inde, så er man inde, og så kan man ikke begå nogen fejl. Det tror jeg er ekstremt vigtigt, at man ligesom har den aftale med sig selv; at der er ingen fejl. Man skal nærmest bede fejlene om at komme, for det giver liv.”

“Det, der foregår på scenen, er sandheden. Altså, hvis du oplever musikere eller skuespillere sige: ‘Gud, hørte I hvordan vi nossede i det bag ved scenen’ eller ‘lagde I mærke til alle de fejl vi begik,’ så vil man sige ‘nej, vi troede alt det der skete på scenen, var det der skulle ske.’ Fordi det der sker på scenen, er det der sker, og det er den virkelighed, der er.”

Bodilprisen 2016 uddeles på Bremen Teater, og billetter kan købes her. Man kan også se Bodilprisen LIVE, da Danske Filmkritikere i samarbejde med Nordea-fonden livestreamer prisuddelingen til en række danske biografer. Se mere her.

Bodilprisen 2016 præsenteres i samarbejde med C More.