Henning Jensen modtager Æres-Bodil

Henning Jensen har gennem flere årtier været en af de mest markante danske skuespillere. Det hylder Danske Filmkritikere ved Bodilfesten den 4. marts 2017 i Konservatoriets Koncertsal, hvor han vil være tilstede ved overrækkelsen.

Henning Jensens egentlige gennembrud på teatret var med forestillingen ”En sælgers død”(1991). Siden har Henning Jensen været en stor og fremtrædende del af dansk skuespil og har også medvirket i flere danske tv-serie og film som for eksempel ”Nitten røde rose”(1974), ”Anne Sophie Hedvig” (1975), ”Jeppe på bjerget” (1981), ”En kort, en lang” (2001), ”Det som ingen ved” (2008) og ”Sommeren 92’”(2015). Han har modtaget flere priser for sit skuespil på teatret men aldrig på film.– Filmkritikere ærer nu Henning Jensen ved at tildele ham årets Æres-Bodil. Tidligere modtagere af Æres-Bodil tæller blandt andre Anna Karina, Viggo Mortensen, Ghita Nørby, Bodil Kjer, Ove Sprogøe, Charlie Chaplin.

Henning Jensen har arbejdet med alle de største
Jacob Wendt Jensen, formand for Danske Filmkritikere, er begejstret over at skulle fejre Henning Jensen ved årets Bodilfest. I motivationen for prisen står blandt andet:

Stort set alle vores største filminstruktører har arbejdet med Henning Jensen. Lars von Trier brugte ham som Kreon i “Medea”, og senere i “Europa” og “Riget”. Jørgen Leth valgte ham til titelrollen i “Udenrigskorrespondenten”, og Nils Malmros gav ham rollen som provsten i “Barbara”. Også Susanne Bier hyrede Henning Jensen – til den Oscar-nominerede “Efter bryllupet”.
Bodil-nominerede præstationer som den mentalt forstyrrede far i “Gaven” og som den snu Kaj Johansen i “Sommeren ’92” har kun øget respekten for Henning Jensen i de senere år. 88 roller i en film- og tv-karriere, der strækker sig over mere end et halvt århundrede, taler deres eget tydelige sprog.

Bodilprisen fejrer 70 års fødselsdag
Bodilprisen 2017 kan i år fejre 70 års fødselsdag. Det fejres med en hyldest til filmbranchen i Konservatoriets Koncertsal, hvor satiregruppen Platt-Form, bestående af Laus Høybye, Mille Lehfeldt og Jakob Fauerby, vil være værter ved årets fødselsdagsfest.

Det er muligt at komme med til årets Bodilpris, men der er et begrænset antal billetter til salg, som kan købes via www.billetlugen.dk/da/event/bodilprisen-2017/billetter.

Aftenen starter med champagne på den røde løber og efterfølges af det store prisshow i Konservatoriets Koncertsal. Billetter koster 425 kr. + gebyr.