Lone Scherfig modtager Æres-Bodil

Lone Scherfig har de seneste to årtier været en af de mest markante danske instruktører i både ind- og udland. Med film som ”Italiensk for begyndere”, ”Wilbur begår selvmord” og den Oscar-nominerede ”An Education” har hun gang på gang vist sit enorme, kreative talent. Det hylder Danske Filmkritikere ved Bodilprisen 2018, som finder sted den 17. marts 2018 på Folketeatret.

Lone Scherfig markerede sig tidligt med sin spillefilmsdebut ”Kajs fødselsdag” (1990), som blev modtaget særdeles vel og året efter indbragte hende en Grand Jury prize og en Club Escape Award ved den daværende Rouen Nordic Film Festival. Det skulle vise sig at blive starten på en gloværdig karriere fuld af anerkendelse fra både festivaler, kritikere og ikke mindst biografgængere. I 1998 instruerede hun ”Når mor kommer hjem…”, som ligeledes kastede international anerkendelse af sig, men det var med ”Italiensk for begyndere” (2000), at Lone Scherfig for alvor brød igennem både herhjemme og internationalt. Filmen vandt Sølvbjørnen ved filmfestivalen i Berlin og solgte over 800.000 billetter herhjemme. Siden da har hun skabt prisbelønnede film som ”Wilbur begår selvmord” (2002), ”Hjemve” (2007) og ikke mindst den Oscar-nominerede ”An Education” (2009).

Danske Filmkritikere ærer nu Lone Scherfig ved at tildele hende årets Æres-Bodil. Tidligere modtagere af Æres-Bodil tæller blandt andre Henning Jensen, Ghita Nørby, Viggo Mortensen, Bodil Kjer, Ove Sprogøe og Charlie Chaplin.

Lone Scherfig rammer hverdagsmennesket som ingen andre
Nanna Frank Rasmussen, formand for Danske Filmkritikere, glæder sig til at fejre Lone Scherfig ved Bodilfesten den 17. marts. I motivationen for prisen står blandt andet:

”Første fik vi Kajs fødselsdag og dernæst Når mor kommer hjem…, men det var først med dogmereglernes inspirerende spark bagi, vi fik set noget, der lignede det fulde potentiale fra Lone Scherfig. Italiensk for begyndere begejstrede både anmelderne og publikum fra december år 2000 og i månedsvis derefter. Filmen er den film med dansk tale, der har solgt flest billetter i udlandet, nemlig knap tre millioner. Sjældent har en film om hjerternes dans været leveret med så megen ærlighed og humor. Ingen kan nemlig som Lone Scherfig ramme hverdagsmennesket i fiktionsrammen i en spillefilm.”

Bodilprisen 2018 afholdes på Folketeatret
Bodilprisen 2018 hylder igen i år filmbranchens dygtigste. Det sker lørdag den 17. marts kl. 20.00 på Folketeatret. Årets værter satiretrioen og anmelderdarlingerne PLATT-FORM, som består af Mille Lehfeldt, Laus Høybye og Jakob Fauerby. De står i spidsen for showet for andet år i træk.

Det er stadig muligt at komme med til årets Bodilpris, men der er meget få billetter tilbage, som kan købes via Billetten.dk. Aftenen starter med en velkomstdrink på den røde løber og efterfølges af det store prisshow på Folketeatret. Billetter koster 450 kr. + gebyr.