Iben Hjejle og Signe Lindkvist bliver værter for Bodilprisen 2019 på Stærekassen lørdag den 2. marts

Den prestigefyldte filmpris Bodilprisen bliver i år overrakt lørdag den 2. marts på Stærekassen i København. Her vil Danske Filmkritikere hylde filmårets dygtigste fra ind- og udland. Duoen fra podcasten Sitter, skuespiller Iben Hjejle og tv-vært Signe Lindkvist, vil være værter for den festlige aften. Samtidig kan Danske Filmkritikere i dag offentliggøre, at der bliver indstiftet en ny pris: Blockbuster Talentprisen, som vil blive givet til et nyt talent, der har markeret sig særligt inden for det seneste filmår.

Et begrænset antal billetter bliver sat i salg mandag den 7. januar via Billetlugen, mens årets nominerede til Danmarks ældste filmpris vil blive offentliggjort fredag den 11. januar.

Lørdag den 2. marts 2019 kl. 20.00 uddeler Danske Filmkritikere traditionen tro Danmarks ældste filmpris, Bodilprisen, ved et storslået gallashow i København. I år finder prisuddelingen sted i de klassisk smukke omgivelser i Stærekassen ved Kongens Nytorv. Hvem der er i spil til årets priser, bliver afsløret fredag den 11. januar.

Det ligger dog allerede fast, hvem der skal føre gæsterne igennem den magiske aften. Årets værter bliver nemlig skuespiller Iben Hjejle og tv-vært Signe Lindkvist, som til daglig har podcasten Sitter sammen. Ledsaget af livemusik vil de sørge for en underholdende og behagelig aften i filmens tegn.

 

Iben Hjejle og Signe Lindkvist udtaler:

Vi holder kæmpe meget af den danske filmbranche og ikke mindst af den hårde stab af danske filmkritikere. Og der findes jo intet bedre i verden, end at drille dem, man elsker. Så det glæder vi os vildt meget til at gøre til Bodilfesten. Bodilprisen er jo Danmarks ældste filmpris og også dem med den flotteste statuette – og at festen så skal holdes på et så mondænt sted som på Stærekassen, gør ved gud ikke vores forventninger mindre. Det kan kun blive en kæmpe flot aften – særligt hvis vi kan holde Tommy Kenter væk fra kagebuffeten.

 

Ny pris til filmens talenter 

I år indstifter Danske Filmkritikere en ny pris: Blockbuster Talentprisen, som er blevet til i samarbejde med streamingtjenesten Blockbuster. Formålet med den nye pris er at sætte fokus på talenterne i dansk film.

Blockbuster Talentprisen går til et nyt talent, som har gjort sig særligt bemærket inden for det seneste filmår. Prisen kan altså gå til alt fra skuespillere og instruktører til klippere, fotografer og scenografer. Eneste krav er, at man skal være et nyt, markant talent inden for dansk film.

 

Formand for Danske Filmkritikere, Nanna Frank Rasmussen, siger om den nye pris:

Vi er glade for at kunne præsentere en talentpris i samarbejde med Blockbuster, for dansk film holder kun sit flotte niveau, hvis vi bliver ved med at udvikle og sætte pris på nye talenter. Danske Filmkritikere vil gerne hylde dem, der har gjort sig markant bemærket i det forgange år, og som giver os stort håb for fremtiden. 

 

Billetsalget til Bodilprisen 2019 starter mandag den 7. januar. Der er et begrænset antal billetter til salg via Billetlugen. Billetter koster 495 kr. + gebyr.