Skuespiller Emma Sehested Høeg er ny vært for Bodilprisen 2021, der flyttes til lørdag den 8. maj 2021

Skuespiller Emma Sehested Høeg er ny vært for Bodilprisen 2021, der flyttes til lørdag den 8. maj 2021

Den 27-årige skuespiller og musiker Emma Sehested Høeg er ny vært, når årets fornemste filmpris, Bodilprisen, uddeles ved et overdådigt gallashow på Folketeatret i København. Den traditionsrige begivenhed, hvor Danske Filmkritikere hylder filmårets flotteste præstationer, flyttes samtidig til lørdag den 8. maj 2021. Arbejdernes Landsbank støtter igen op om dansk film og er hovedsponsor for andet år i træk.

Danmarks ældste filmpris, Bodilprisen, er blevet uddelt hvert år siden 1948 – og 2021 er ingen undtagelse. Prisfesten bliver afholdt ved et corona-venligt gallashow på Folketeatret i København lørdag den 8. maj 2021. Datoændringen sker med forhåbningen om, at corona-situationen vil være betydeligt forbedret.

Datoændringen har medført et værtsskifte, nemlig til den 27-årige skuespiller og musiker Emma Sehested Høeg, der tager over for sangskriver Annika Aakjær, som desværre måtte melde afbud. Emma Sehested Høeg er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole og har flotte præstationer bag sig indenfor både film, tv, teater og kortfilm. Med hendes store personlighed og komiske talent bliver der uden tvivl skruet op for underholdningen, når Emma Sehested Høeg skal dirigere gallashowet gennem aftenens 14 priser.

Emma Sehested Høeg udtaler:
”Jeg blev enormt glad, da jeg blev spurgt, om jeg ville være vært til Årets Bodil.  Jeg håber virkelig, at jeg kan skabe et vanvittigt forførende og sexet show, fordi jeg tror, vi trænger til at mærke, at nogen flirter med os fra en scene, og jeg ser for mig, hvordan rosenblade falder ned fra loftet, og vinderne bliver fragtet op på scenen på ryggen af hvide heste til lyden af Morricone… men nu må vi se, hvor meget jeg kan nå. Et brag af en lummer fest, det tror jeg i hvert fald, jeg kan love. Det skal være min fornemmeste opgave at hylde danske filmskabere i alle dets afskygninger. Jeg glæder mig helt enormt.”

På scenen vil Emma Sehested Høeg blive akkompagneret af DJ og radiovært Jonas Visti.

Formand for Danske Filmkritikere, Nanna Frank Rasmussen, er begejstret for, at Emma Sehested Høeg skal stå på scenen den 8. maj:
”Vi er enormt glade for, at Emma Sehested Høeg har sagt ja til at springe til som vært til Bodil. Hun er et multitalent, som vi længe har fulgt med stor interesse. Faktisk var hun allerede nomineret til en Bodil for sin præstation i ’Den du frygter’ i 2008. Det føles helt rigtigt, at vi nu tager tråden op igen. Vi er meget spændte på at se hende på scenen på Folketeatret, når vi skal fejre filmåret 2020.”

 

Arbejdernes Landsbank fortsætter som hovedsponsor

Ligesom i 2020 er Arbejdernes Landsbank igen i år hovedsponsor for Bodilprisen og er for andet år i træk med til at uddele Arbejdernes Landsbank Talentprisen, som hylder morgendagens kommende stjerner og skuespiltalenter. Nominerede og vinder af Talentprisen udvælges ligesom de øvrige priser af et udvalg blandt Danske Filmkritikere.

Alle årets nominerede offentliggøres mandag den 22. februar 2021.

 

Om Bodilprisen

Danske Filmkritikeres Bodil – en af Europas ældste filmpriser – uddeles en gang om året ved en stor gallafest. Bodilfestens indhold kan variere, men har de sidste mange år budt på underholdning, fejring af de nominerede film og stjerner, den berømte Bodilkage og ikke mindst overrækkelse af Bodilpriserne.

Der uddeles sædvanligvis priser til bedste danske film, bedste mandlige hovedrolle, bedste kvindelige hovedrolle, bedste mandlige birolle, bedste kvindelige birolle, bedste manuskript, bedste fotograf samt bedste dokumentarfilm, bedste amerikanske film og bedste ikke-amerikanske film. Udover disse priser uddeler Danske Filmkritikere en Sær-Bodil for en af årets væsentlige indsatser samt en Æres-Bodil til en person, der gennem årene har markeret sig betydningsfuldt.

 

Bodilpriser:

 • Bedste danske film
 • Bedste kvindelige hovedrolle
 • Bedste mandlige hovedrolle
 • Bedste kvindelige birolle
 • Bedste mandlige birolle
 • Bedste ikke-amerikanske film
 • Bedste amerikanske film
 • Bedste fotograf
 • Bedste dokumentar
 • Bedste manuskript
 • Årets Sær-Bodil
 • Årets Æres-Bodil

Samt Henning Bahs-prisen, som går til den bedste scenograf, og Arbejdernes Landsbank Talentprisen, som går til et nyt, markant talent, der har markeret sig inden for det seneste filmår.

 

Om Emma Sehested Høeg

Dette års vært, skuespiller Emma Sehested Høeg, har flere kritikerroste præstationer bag sig. Hendes talent spænder bredt med flere succeser indenfor både film, tv og teater. Emma Sehested Høeg blev færdig fra Den Danske Scenekunstskole i 2019, men hendes karriere startede allerede i 2007, hvor hun spillede hovedrollen i tv-serien ”Danni”. Siden er det blevet til en lang række kritikerroste præstationer for hendes medvirken i blandt andet ”Den du frygter” (2008), som kastede en Bodil-nominering af sig, ”Magi i luften” (2011), ”Brakland” (2018) samt teaterforestillingerne ”Velkommen til Pandora” (2019) og ”Lolita for altid” (2020), som hun har lavet med sin kunstnerduo HOW TO KILL A DOG. På tv har hun bl.a. medvirket i DR3-serien ”Anton 90” (2015), satireserien ”29”, ”30” og ”31” (2018-2020), ”Skyld” (2020) på DR2 og senest ”Limboland” (2020-2021). I 2021 udkommer hendes første single.

 

Om Jonas Visti

Jonas Visti har de sidste syv år floreret som en alsidig skikkelse på den danske musikscene, uanset om det er i form af hans værtskab på DR P8 Jazz, som DJ på landets spillesteder og klubber, lydkurator på Statens Museum for Kunst eller som konferencier på forskellige festivaler rundt om i landet. Udover det har han via mange rejser til verdens afkroge en stadigt voksende vinylsamling, som givetvis før eller siden kommer til at sno sig stramt, men kærligt om dit følelsesregister på varmeste vis.

 

Foreningen Danske Filmkritikere har 48 medlemmer. Bestyrelsen består af:

Nanna Frank Rasmussen (formand)

Jacob Ludvigsen (næstformand)

Christian Monggaard
Eva Novrup Redvall

Maria Månson
Ann Lind Andersen

 

Om Arbejdernes Landsbank

Arbejdernes Landsbank er kåret som danskernes foretrukne bank 12 år i træk i den største uafhængige tilfredsundersøgelse af danske banker (Voxmeter, 2021).

Vi er den 6. største bank i Danmark, og vi vokser år for år. Vi har omkring 330.000 kunder, 1.100 ansatte og 70 filialer fordelt over hele landet. Vi bygger vores forretning på sunde værdier som ansvarlighed, nærvær og enkelthed og lægger stor vægt på den personlige relation til vores kunder.